toine a

crkbo

Forgot?
Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Forgot?
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started

tweede druk finaleDe tweede druk is verschenen, verschijningsdatum 22 januari 2018, volledig herzien met veel nieuwe hoofdstukken.

Tijdelijk niet leverbaar, derde druk (verwachting eind mei/begin juni 2021) in voorbereiding.

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers: (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers.
De revalidatieboom, kortweg de rehaboom, is een unieke manier van revalideren die
Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd. Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.

Het revalidatiemodel ‘De rehaboom’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen – uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen.
Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie.

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter, jarenlang als bondscoach van de KNAU verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij o.a. werkzaam bij de opleidingen van de KNAU en van 2000-2005 en 2009-2013 als conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord I. Op dit moment is hij als docent actieve revalidatie werkzaam bij de opleiding voor sportfysiotherapie en beweegprogramma's (Nederlands Paramedisch Instituut) en bij zijn eigen instituut International Institute for Training waar hij opleidingen verzorgt.

De rehaboom is gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau, nummer 1070122 en 1219169


* Verzendkosten worden in rekening gebracht

Tijdelijk niet leverbaar, derde druk (2021) in voorbereiding.

tweede druk finale

Tijdelijk niet leverbaar,

derde druk (2021) in voorbereiding.

twitter 

facebook

linkedin  

wikipedia