rehaboom

De derde druk is beschibaar en te bestellen via www.2010uitgevers.nl
Het boek kost € 40,00 inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers: (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers.
De revalidatieboom, kortweg de rehaboom, is een unieke manier van revalideren die
Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd. Dit boek slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.

Het revalidatiemodel ‘De rehaboom’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen – uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen.
Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie.

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter, jarenlang als bondscoach van de KNAU verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij o.a. werkzaam bij de opleidingen van de KNAU en van 2000-2005 en 2009-2013 als conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord I. Op dit moment is hij nog als docent actieve revalidatie werkzaam bij het NPi (Nederlands Paramedisch Instituut) en tot januari 2020 bij zijn eigen instituut International Institute for Training waar hij opleidingen verzorgde. Dit opleidingenpakket is overgedragen aan Opleidingen2000 van Tim Schoormans www.opleidingen2000.nl .

De Rehaboom is gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau, nummer 1070122 en 1219169