toine a

evert b

Forgot?
Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Forgot?
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Jeroen Abraas


Ik ben als kinderfysiotherapeut werkzaam in een revalidatiecentrum. Hier zie ik jongeren tussen de 1 en 21 jaar met uiteen lopende ziektebeelden. Vanaf 7 jaar is kracht en conditietraining een onderdeel van de behandeling. Veel jongeren willen (beter) kunnen sporten/gymmen, van hun pijnklachten af en beginnen ze met fitness/krachttraining. Ondanks dat ik al ruim 20 jaar dit werk doe had ik behoefte aan nieuwe ideeën wat oefenstof betreft en aan een systematische aanpak. Hierom heb ik deelgenomen aan deze cursus. Vanuit een ander perspectief, de wereld van de sportrevalidatie, hoopte ik tot nieuwe inzichten en inspiratie te komen.

De Rehaboom bestaat al vele jaren en wordt in de sportrevalidatie veelvuldig gebruikt. Het is een trainingswijze die methodisch goed in elkaar zit. Van wat meer eenvoudige, enkelvoudige- naar complexe vormen van trainen. Van meer algemeen naar steeds specifieker. In de Rehaboom worden kracht, uithoudingsvermogen en snelheid op een logische, stapsgewijze manier aangeboden. Wat mij aanspreekt is het verbinden van deze elementen binnen functionele kaders met een oog voor kwaliteit van bewegen; dus sport en spel (of in mijn geval hulpvraag) gericht. Voor mijn populatie is het onderste deel van de Rehaboom (algemene stuk) erg bruikbaar. Onderdelen als loop-, spring- en werp ABC, de opbouw wat kracht betreft (zowel klassieke als KRS) tot het 6 HH maximum en het uithoudingsvermogen gedeelte (lactisch niet). Een zeer uitdagende en prikkelende wijze van trainen, waar met wat aanpassingen en inventiviteit, ook met kinderen met een beperking mee kunnen trainen.
Daarnaast is ook het RRS, zeker bij rug problematiek, bruikbaar voor deze doelgroep.
De Rehaboom is door zijn structuur een mooie kapstok om de behandeling vorm te geven en de vele praktijkvoorbeelden in de cursus heeft mij weer veel nieuwe ideeën gegeven. De gedrevenheid en enthousiasme van Toine is daarbij nog een bonus.

Met vriendelijk groet,
Jeroen Abraas kinderfysiotherapeut MSc

Combinatie Allround Conditie-en Hersteltrainer / Medical Personal Trainer door Koen Bakker

De Combinatie Medical Personal Trainer en Conditie- en Hersteltrainer

In mijn zoektocht naar een bredere kennis en kunde op het gebied van trainingsleer en inspanningsfysiologie werd ik via een relatie geattendeerd op de cursus Medisch Personal Trainer van Toine van de Goolberg.
Met een achtergrond als gymdocent, personal trainer en docent namens Fitvak beschik ik over de nodige praktische en theoretische ervaring ten aanzien van het trainen en begeleiden van mensen.

Om te voorkomen dat het één van de vele sportcursussen is zonder inhoud, heb ik me verdiept in de Rehaboom en haar oprichter Toine van de Goolberg. Na het lezen van het boek en een prettig telefoongesprek heb ik mezelf ingeschreven voor de cursus medisch personal trainer.

Ik verwachte een cursus waar specifieke problemen van de knie, nek, schouder en rug behandelt zouden worden.
Niks is minder waar, via de Rehaboom is het mogelijk om mensen te begeleiden die vanuit de fysiotherapeut groenlicht hebben gekregen.

Toine leert je om middels gezond boeren verstand en de nodige theoretische kennis zijn in de praktijk opgedane informatie middels protocollen te volgen.
Waardoor het niet uitmaakt met welk herstellend letsel een klant komt, protocollair kan je deze behandelen.

Middels enkele tussenstappen leer je hoe je mensen doelgericht kan op trainen tot aan wedstrijdniveau van topsporters toe. De combinatie tussen medisch personal trainer of beter gezegd personal trainer PRO en de cursus Conditie- en Herstel trainer is ideaal.

De puzzelstukjes vallen perfect in elkaar als je deze cursussen gelijktijdig of kort na elkaar volgt.
Tijdens de cursus Conditie- en Herstel werk je aan de praktische toepasbaarheid van de Rehaboom en bij de cursus Medical Personal Trainer ga je verder in op het herstel van klanten middels KRS en RRS.

Toine weet de cursussen op een schitterende wijzen te presenteren waarin theorie en praktijk een prettige afwisselingen hebben.
De koppeling van eerst de theorie en daarna meteen de praktijk zorgen ervoor dat je iedere cursusdag naar huis gaat met een lading aan nieuwe ideeën.

De meeste trainers en fysiotherapeuten in onze praktijk behalen sinds de cursus betere resultaten doordat er veel doelgerichter gewerkt wordt. Middels try outs hebben we beter in kaart waar een klant staat en waar we deze naar toe willen brengen.

De cursus heeft mijn verwachtingen ver overtroffen en is uniek in zijn soort.
Ik kan dan ook iedereen, ongeacht je niveau, aanraden de beide cursussen te volgen.

Je staat versteld wat je in 2 x 6 dagen kan leren.
Het heeft mijn manier van trainen en klanten begeleiden in ieder geval positief verandert.

Met vriendelijke groet,

Koen Bakker

ck

Zuideindsestraat 44 | 4921 XN Made

Allround Conditie- en Hersteltrainer door André Bek


Beste Toine,

Zelden heb ik iemand meegemaakt die zo overtuigd is van zichzelf als jij. Maar je doet dat vanuit zoveel passie, ervaring, deskundigheid en ontwapenende eerlijkheid, én met de nodige humor, dat het werkt. Je bent met recht een bijzonder inspirerend mens. Het geeft mij geprikkeld om mijn eigen ervaring nog eens onder de loep te nemen. En dat is geweldig, want een mens is nooit te oud om te leren. Jouw actieve aanpak van blessures spreekt mij zeer aan. Het is míjn manier van fysiotherapie bedrijven.
Met bijna 20 jaar ervaring als functioneel trainer, fysiotherapeut, trainersopleider en Fitvak-examinator op mijn cv, wist jij me toch te prikkelen tot een kritische zelfreflectie. Voor het grootste gedeelte schaar ik me ook achter jouw kritiek op de reguliere fysiotherapie.
Meestal zitten wij op het zelfde spoor. Soms niet helemaal. Bijvoorbeeld op het gebied van rugrevalidatie, een onderwerp waarop ik afgestudeerd ben (stabiliteit van de wervelkolom). Ik zie én behandel (lees: train) veel mensen met rugklachten. Meestal met succes. Maar juist ook op dat terrein verschafte jij me nieuwe inzichten met jouw RRS, zoals met jouw opbouw van snelheid. Er leiden meer wegen naar Rome, maar verschillende routes kunnen ook leiden tot nieuwe en betere routes.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat ik in de aanvang van de cursus dacht: "Waar gaat dit heen?". Je switchte 'van links naar rechts en van onder naar boven', maar uiteindelijk grepen alle puzzelstukjes in elkaar. Op dat moment deed de kracht en synergie van jouw kennis zich gelden.
Het was ook verrijkend hoe jij met jouw zoon Evert samenwerkt. De praktijklessen en voorbeelden van Evert, maar ook zijn kritische opmerkingen tijdens de lessen - en het sparren daarover met jou, voegden werkelijk iets toe aan de opleiding. Ik zie in Evert een waardig opvolger groeien. Ook dat is jouw verdienste.

Toine en Evert, dank voor het delen van jullie grote deskundigheid, vermakelijke anekdotes en enorme ervaring!
We gaan elkaar vast en zeker in de toekomst vaker tegenkomen.
Ik kijk daarnaar uit!

Met sportieve en collegiale groet,

André Bek

Reserve Officier Koninklijke Marine
Adviseur Fieldlab Korps Mariniers
Mariniers Opleidingscentrum
Van Ghentkazerne
Rotterdam

Medical Personal Trainer door Lisette van Hout


12 okt t/m 14 dec 2013

Hallo geïnteresseerde,
Ik begon aan de cursus met al 12 weken een achillespeesblessure, wat gestaag beter ging. Voor een sporter als mezelf was dit echt verschrikkelijk, een ontzettende interessante cursus waarbij ik weinig fysieke bijdrage kon leveren.

Tijdens de cursus Medical Personal Trainer werd ik een ervaring rijker, ondanks mijn blessure kon ik wel degelijk meer aan sport doen.
Wel op een lager niveau maar na 12 weken niks tot weinig te kunnen doendoen was dat niet zo erg ;-).
Zo kon ik dus op mijn manier iets bijdrage aan de cursus.

Door de cursus weet ik nu wat het doet met iemand om actief te revalideren.
Omdat dit voor mij de eerst keer was dat ik langere periode geblesseerd ben, was dat even wennen maar een ontzettende fijne en leerzame ervaring.

Met de tips die ik kreeg van Toine en Evert (en ook niet te vergeten van mijn mede cursisten), kon ik heel veel onderdelen van de cursus direct toepassen in mijn persoonlijke situatie maar ook zeker in mijn werkveld.
Ikzelf kan zelfs nu weer pijnvrij een uur trainen of wandelen op hoog tempo.
De cursus heeft voor mij ontzettend veel bijgedragen aan mezelf en mijn werk.

Toine, Evert en mijn mede cursisten bij deze nogmaals bedankt voor het bijdrage, verbeteren en aanvullen van mijn kennis maar ook zeker mijn persoonlijke herstel.

Met vriendelijke groeten,

Lisette van Hout

Allround Conditie- en Hersteltraining door Hans de Caluwé


De cursus was 12 maandagavonden op Papendal, die mede door het lesgeven van Toine, zeer interessant waren.
De eerste avond het boek gekregen door gebladerd, één en al ‘abracadabra’. Toine stelde ons gerust dat vanaf les 6 of 7 het zal beginnen te dagen, en dat was ook zo. Mede door jou manier van lesgeven, met veel praktijk voorbeelden, werd het voor mij in ieder geval duidelijk. De verdeling van 1,5 uur theorie en 1,5 uur praktijk was ideaal en ook leerzaam. Onze groep was in de ‘gelukkigheid’ dat we een praktijk voorbeeld erbij hadden, waar Evert ( van de Goolberg) zich kon op uitkuren.
De trainingsvormen waar jij mee kwam gelijk op de club uitgeprobeerd en er gingen een paar ogen open. Het rondjes lopen als je geblesseerd bent, werd vervangen door een intensieve hersteltraining op maat. Iets wat bij de meeste amateurclubs nog een ondergeschoven kindje is, maar zeker een toevoeging is. De geblesseerde die ik begeleid zijn er in ieder geval zeer content mee. Ook als de gehele groep een conditietraining krijgt, wordt hier met veel enthousiasme aan meegedaan. Het is een aanvulling voor mijn voetbalclub en met wat kleine investeringen kun je een hoop bereiken.

Toine, Evert en de groep, bedankt voor de lesstof en de gezellige avonden.

Groet,
Hans de Caluwé uut Haps.

Medical Personal Trainer door Betty van Zoelen


Cursus Medical Personal Trainer, 26 mei t/m 7 juli 2013

Beste Toine,

Als coach die geregeld mensen met spanningsgerelateerde klachten begeleidt was ik meteen geïnteresseerd toen ik hoorde van de nieuwe cursus Medical Personal Trainer. Ik zie namelijk vaak dat mijn klanten kampen met lichamelijke pijntjes en ongemakken en was op zoek naar meer handvatten om deze klanten op een goede en verantwoorde manier te begeleiden in hun herstel.

Hoewel ik de cursus Allround conditie- en hersteltrainer niet eerder heb gevolgd, had ik wel de nodige voorkennis door andere opleidingen. Maar de specifieke terminologie van de Rehaboom® was mij niet altijd bekend, wat leidde tot wat meer vragen van mijn kant tijdens de les. Toch heb ik het allemaal goed kunnen volgen, ook doordat jij altijd in staat bent om meteen een duidelijk antwoord te geven op een vraag en ervoor te zorgen dat iedereen aangehaakt blijft.
Naast de theoretische onderbouwing van de leerstof lag het accent tijdens de cursusdagen vooral op praktijktraining. Wat ik erg mooi vond was dat klanten uit de dagelijkse praktijk van medecursisten een halve of hele dag meeliepen en ter plekke werden onderworpen aan een herstel- of testtraining, wat het leereffect voor mij zeer groot maakte. Daarnaast vind ik jouw enorme praktijkervaring een grote meerwaarde en aanvulling op de cursus. Voor elk onderwerp heb je wel een toepasselijke casus in je arsenaal, wat de lessen niet alleen zeer leerzaam en herkenbaar, maar vaak ook vermakelijk en luchtig maakt.
De cursus Medical Personal Trainer bracht mij op deze manier een gestructureerde aanpak voor hersteltraining en diverse methodes om uithoudingsvermogen, kracht en snelheid te testen die ik meteen, nog voordat de cursus was afgerond, kon toepassen in mijn eigen praktijk. Het heeft mij de kennis en vaardigheid gebracht waarnaar ik op zoek was en geeft mij het vertrouwen dat ik mijn klanten op een juiste manier begeleid.

Toine, heel hartelijk dank voor je kennis, kunde en enthousiasme.

Ik wens je het allerbeste.

Betty van Zoelen

Coaching Natuurlijk!
www.coachingnatuurlijk.nl

Cursuservaringen: Fysieke Trainer Voetbal door Jarno Voorintholt


Goedemiddag Toine,

Vorig jaar augustus heb ik de cursus fysieke trainer voetbal bij u gedaan. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ik moest even aan u denken. Afgelopen maand ben ik aangenomen als kracht/conditietrainer van de Gasterra Flames en ben nu het periodiseringsplan aan het schrijven voor het komende seizoen. Sinds afgelopen jaar is het als een speer gegaan. Ik heb het nog vaak over u. Uw passie is aanstekelijk.
Je zei tegen mij bij het overhandigen van het diploma: "Als jij niet goed oppast ga je nog eens een hele grote worden."... Nu moet ik dat nog zien.
De eerste stap is in ieder geval gezet.

Ik wens u het beste.
Sportieve gr,
Jarno Voorintholt

Workshop door Team fysiotherapeuten Catharina Ziekenhuis Eindhoven


Beste Toine,

Hier ons stukje over de ervaringen van de cursus
Als afdeling fysiotherapie waren wij op zoek naar verdieping van trainingsmethodes en opbouw hiervan.
Na contact met Toine van de Goolberg volgde een praktische, op maat gemaakte incompany-cursus, die volledig aansloot aan de wensen zoals wij die hadden.
De cursus was deels gericht op revalidatie van zowel klinische als poliklinische patiënten. Daarnaast bestond de cursus voor een deel uit praktische aerobe revalidatie (ARS).Verder zat in het lesprogramma het RRS en het KRS systeem.Gebaseerd op patiëntencasussen en in aanwezigheid van desbetreffende patiënt werd de stof behandeld en meteen toegepast, onduidelijkheden en vragen werden meteen beantwoord. Lesstof, presentatie en oefenmateriaal was allemaal goed voorbereid en aanwezig.
Ons inziens een zeer waardevolle cursus ook voor fysiotherapeuten werkzaam in een ziekenhuis.

Wij willen Evert en jou bedanken voor jullie enthousiasme en de fijne manier van stimuleren en presenteren.

Team fysiotherapeuten Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Steven Vanharen


"Door het volgen van de cursussen "fysiek trainer voetbal" en "allround conditie en hersteltrainer", heeft Toine een ongelooflijke nieuwsgierigheid en gedrevenheid voor het vak in mij losgeweekt. Zijn onbevangen en enthousiaste manier van lesgeven en praktijkgerichte sessies hebben een betere trainer van me gemaakt en hebben ervoor gezorgd dat ik nog meer wil weten en meten. Het volgen van de cursus "allround conditie en hersteltrainer" heeft me ook geholpen in mijn beslissing om vanaf volgend seizoen als professioneel conditie en hersteltrainer aan de slag te gaan in het buitenland. Ik sta er sterker door in mijn schoenen sta en heb een bredere basis ontwikkeld om dit avontuur aan te gaan. Ik durf zelfs te stellen dat ik zonder het volgen van de cursus, getwijfeld had de job aan te nemen. Deze cursus is een aanrader voor iedereen die als doel heeft sporters, op welk niveau dan ook, fysisch beter te maken en hen op een verantwoorde en weldoordachte manier te begeleiden in het revalidatieproces, dit door het gebruik van de rehaboom. Doe zo verder Toine, echt TOP !"
Vanharen Steven, Conditie en hersteltrainer Ujpest FC (Hongarije)

Met vriendelijke groeten,

Vanharen Steven

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Jeffrin Gleijsteen


Hoi Toine,

Ik stuur jou dit mailtje omdat ik je dit niet wilde onthouden. Zoals je weet werk ik met mensen met een verstandelijke beperking, waaronder mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag (autist). Deze casus gaat over probleem gedrag van een autistische jongen die heel slecht tegen hoge geluiden kan en functioneert op het verstandelijk niveau van een kind van 1,5 jaar. Nu zat ik bij een overleg en werd de oorzaak van het probleem niet benoemd, maar zijn ze alleen maar bezig met pappen en nat houden.Ik heb de rehaboom vertaalt naar mijn werkveld en de fases benoemd.:
proliferatiefase-----> onderzoek naar probleemgedrag en behandeling door deskundige zoals sensorisch integratie therapeut en basale en totale communicatietherapeut, als dan helder is wat het probleem is en in welke fase hij zich bevindt kan een stap gezet worden naar de remodelleringsfase en in die fase komen wij als bewegingsagoog (trainer!!! ) aan de beurt en van hieruit worden de verschillende strategieën . (bewegings) uitgewerkt , waarbij je als eerste stabiliteit biedt en dat is zijn woonomgeving ( daar ligt ook het probleem: veel schreeuwgedrag van andere cliënten) enz.... Door dit zo te benoemen naar de gedragstherapeuten en andere disciplines kregen ze een veel helder beeld hoe en waar ze moesten starten, want in mijn werk staat maar een ding voorop en dat is het in stand houden of verbeteren van de levenskwaliteit.
Je ziet Toine wat jou analytische manier van denken kan opleveren en daar wil ik jou voor bedanken, dank je wel!

Als je dit nog voor het weekend leest wens ik jou en Fred en de jongens heel veel succes en spelplezier tegen Ajax, en zorg dat ze de punten binnen halen want mijn cluppie heeft het vorige week vergeten te doen.

Een fijn weekend en tot de volgende week.

Met sportieve groet,
Jeffrin Gleijsteen

Cursus Fysieke Trainer Voetbal door Marcel Oosterveen


Fysieke Trainer Voetbal - cursus gevolgd op 3 en 4 juni 2011 te Papendal.

Echte aanvulling op mijn rol als herstel, individueel en fysiek trainer in de amateurvoetbal wereld (VOGIDO Enschede).

Een zeer inspirerende cursus, het enthousiasme van Toine is zeer aanstekelijk, meten is weten met geavanceerde techniek, concrete praktijkoefeningen vanuit profwereld met een vertaling naar de amateurs toe. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De 2 dagen vlogen voorbij met een goede groep met allemaal gelijkgestemden en dezelfde 'bloedgroep'. Veel praktijk op het veld of in de zaal.

Een echte aanrader voor diegene zie zich bezig houdt met fysieke trainingen (kracht, snelheid en uithoudingsvermogen) in de voetbalwereld. Dit past goed in de specialisatie omslag in de voetbalsport, naast de KNVB lijn en cursussen. Het hoofddoel is: verantwoorde opbouw, blessure preventie en stimuleren van persoonlijke ontwikkeling/verbetering.

Toine heeft altijd de bereidheid vragen uitvoerig te beantwoorden. Uiteraard waren de boeiende anekdotes een zeer welkome aanvulling. Kortweg: veel kennis opgedaan in slechts 2 dagen. Ik communiceer positief over de cursus in mijn omgeving. U krijgt er geen spijt van!

Mvg,
Marcel Oosterveen

Cursus Fysieke Trainer Voetbal door Gerard Berkhout


Hoi Toine,

We zijn een weekje verder. Na de cursus reed ik meteen naar Rotterdam voor de handbalinterland Nederland Turkije. Een paar meiden van ons team zitten in de selectie en speelden mee en je ontmoet meteen oud speelsters die ook in dat team spelen. Ze vinden het leuk dat je langs komt en ik vind dat dat een beetje bij je functie hoort.
Het evaluatie formulier dat ingevuld wordt na afloop van de cursus is natuurlijk een indicatie voor jou hoe het allemaal overkwam bij de cursisten. Nou het kwam perfect over. Aan de manier van les geven, het omgaan met de cursisten, de kennis die je overbrengt, de variatie en gedrevenheid van alle zaken kun je zien hoe jij op het veld staat met de jongens van Feyenoord, of welke groep dan ook. Natuurlijk is kennis een vereiste, maar enthousiasme, gedrevenheid, humor en nog meer van die zaken zijn heel belangrijk. Die gedrevenheid die jij hebt en het omgaan met de groep herken ik ook in mij. Ook al zijn wij wat ouder, we functioneren heel goed in een groep jonge spelers en ze nemen heel veel van je aan. Als dat niet meer zo is dan stop ik er direct mee want ik heb nog veel meer dingen die ik kan en wil doen.
De cursus hersteltrainer die ik een paar jaar geleden heb gevolgd was een geweldige basis. Na deze cursus waarin veel raakvlakken zitten zijn de vaardigheden alleen nog maar beter geworden. In de laatste cursus had ik het gevoel van...ja, ik doe het goed, ik ben op de goede weg. Het geeft je een bevestiging van waar je mee bezig bent.
Had al afgesproken dat ik Nicole (zeer goede hoekspeelster op nationaal niveau-maar kruisbanden raakten kapot) zou helpen in de revalidatie en zat maandag en donderdag alweer in de fitnessruimte met haar en werkte met het KRS. Goed gevoel voor haar en ook voor mij.
Ik heb een fantastisch weekend gehad, veel geleerd, veel bevestiging gehad. Ook meteen een zomerstop voor de voetballers en handballers in elkaar gezet. (krijgen ze volgende week) Wil absoluut eens naar Rotterdam rijden en een fysieke training bij je bekijken. Laat dat tzt wel weten opdat ik weet dat er ook inderdaad iets te zien zal zijn. De 40 minuten dat ik je dan bezig zie zijn geweldige leermomenten. Niet om het te kopiëren, maar om meer kleur te geven aan je eigen invulling. Ik zag er echt naar uit om jouw kennis weer eens te horen en ben er weer 'rijker' van geworden. Ook je zoon is enthousiast en ook van hem heb ik geleerd. Hij moet er in verder gaan want er zijn voldoende mogelijkheden om 'aan de bak te komen'.
Een evaluatie-formulier.ja wat moet je aangeven?Dit was gewoon weer geweldig. Als er een vervolg komt of wat dan ook....ik kom weer. Toine en zoon hartstikke bedankt voor het leerzame weekend. Hoewel ook ik in de zomerstop zit is mijn accu alweer gevuld en brand ik alweer om die VIAD test met mijn ploegen te doen.
Groetjes Gerard Berkhout

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Ton Duits, atletiektrainer


Hoi Toine,
In februari 2011 de Rehaboomcursus afgerond, was leerzaam en interessant.
Vanaf 12 maart, direct in de praktijk gebracht, bij de vereniging, de eerste keer had ik drie deelnemers, de daarop volgende zaterdagen met totaal acht deelnemers. Inmiddels zijn er weer vijf, bij de eigen loopgroepen gaan lopen, dus zij zijn hersteld van de blessures. Wat het goede is, na het volgen van de cursus Rehaboom, je gaat doordachter met de trainingen om en elke week zocht ik naar andere vormen voor het geven van de blessure/hersteltraining. Ik had in de groep drie soorten blessures, variërend van hamstring, shin-splint tot aan een enkel en rug blessures.

Ton Duits, atletiektrainer

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Roberto Hofman


Goed nieuws voor hardlooptrainers met een TLG (Trainer Loopgroepen) licentie!
De cursus "Allround conditie- en hersteltrainer" wordt door de Atletiekunie gehonoreerd met 8 licentiepunten op niveau 3.
Een flink aantal want om je licentie te verlengen heb je 12 punten in 4 jaar nodig.

Zelf heb ik de cursus in de winter van 2010/2011 gevolgd en ben er erg enthousiast over.
De 12 cursusavonden vlogen voorbij mede dankzij de prettige manier waarop Toine de interessante theorie met de praktijk weet te verbinden.
Ook de grote diversiteit aan medecursisten, waaronder fysiotherapeuten, voetbaltrainers en -verzorgers, bewegingswetenschappers, CIOS studenten etc,
draagt bij aan interessante discussies en nieuwe inzichten.
Verscheidene onderwerpen waren mij als hardlooptrainer natuurlijk bekend maar de lessen over b.v. plyometrie, complextrainingen en het Kracht- en Rug Revalidatie Systeem waren echte eye-openers.

Kortom: wil je je kennis vergroten en eens iets verder kijken dan alleen maar de hardloopsport?
Dan kan ik je de cursus "Allround conditie- en hersteltrainer" van harte aanbevelen!
Een kundige en gedreven docent, interessante lesstof en veel direct toepasbare praktijkvoorbeelden!

Roberto Hofman

Preventie en Gezondheid KRS door Harry De Leger


De cursus KRS afgelopen week gegeven door Toine is met veel enthousiasme gevolgd.
De rustige aard van het zuiden daargelaten denk ik dat Toine toch kritische vragen heeft gekregen. De bekende flair van Toine deed de rest.
Van de collega's was er lof voor organisatie en lesgever. Niet alle therapeuten gaan meteen KRS toepassen, velen echter wel en zeker de principes. Alles bij elkaar was het een geslaagde cursus. Bedankt Toine nogmaals voor je inzet en ik dank ook het NPi voor het organisatorische deel..
Hartelijk dank,

Harry De Leger
Fysiotherapeut Atrium MC

Fysieke trainer voetbal door Danny Aaldering


Beste Toine,

Het laatste weekend van Mei heb ik bij jou de cursus Fysiek trainer voetbal gevolgd.
Ik wil je nogmaals complimenteren met deze cursus.
Inhoudelijk zit het goed in elkaar en jij brengt het verhaal op een leuke manier vol met passie! Het mooie is dat je (net als bij de cursus
herstel-conditietrainer) de theorie omzet naar de praktijk door de cursisten te laten zien en te ervaren hoe het is op het veld. Met de uitgebreide Syllabus heb ik er ook nog eens een mooi naslagwerk bij.
Al met al, veel geleerd! Ga zo door en ik weet zeker dat je me nog eens terug ziet bij de een of andere cursus van jouw.

Groeten,

Danny Aaldering
Kerkakkers 34
6923 BZ Groessen

Fysieke Trainer Voetbal door Ronald Paardekooper


Hallo Toine,

Ik wil je graag even extra bedanken voor de bijzonder interessante en praktische cusus die je vrijdag en zaterdag hebt gegeven. Ik heb de syllabus nog een keer gelezen in het weekend en kom eigenlijk tot de conclusie dat elke (amateur-)voetbaltrainer die serieus met z'n vak bezig is deze twee dagen zou moeten volgen. Zoals Toine zelf regelmatig aangaf is het helemaal ideaal als je een specialist naast je kan hebben die deze materie beheerst.Gezien het feit dat dit bij niet veel amateurverenigingen het geval is  (en al helemaal niet bij de jeugd) is dit een perfecte curus om in een beperkte tijd (en voor niet te veel geld) jezelf de basis van deze materie eigen te maken. Dan heb je de syllabus met heel veel praktische voorbeelden waar je zo mee aan de slag kan (dus niets eruit halen). Daar komt de info op de site dan nog bij, super!!
Bedankt, en, ..... veel suc6 bij Feyenoord, maak ze samen met je collega's kampioen dit jaar!!
Groeten Ronald Paardekooper

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Jeroen Lier


Toine,

Bedankt voor de zeer prettige lessen.
De inhoud stat als een huis!
M.n. door je positieve manier van lesgeven en coaching heb je mij weten te inspireren.
Je bent daarom altijd welkom op mijn centrum voor een kop koffie of anderzijds. Je bent een voorbeeld in ons vakgebied!
Met sportieve groet,
Jeroen Lier

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Martin Blankenstein


Hallo Toine,
Allereerst nog bedankt voor je wijze en leuke lessen. Hieronder staat mijn aanbeveling.

Ik kan een ieder die zich (,na een opleiding tot bv. fysiotherapeut, sportmasseur, fitnesstrainer A en B, medisch fitnessinstructeur, personal trainer, sporttrainer, CIOS of ROC sport en bewegen,) verder wil bekwamen in het trainen van sporters en/of mensen die na een revalidatie verder hun condities willen/moeten opbouwen de cursus Conditie en Hersteltrainer van Toine van de Goolberg van harte aanbevelen.
Toine van de Goolberg is er met zijn Rehaboom in geslaagd om alle trainbare grondmotorische eigenschappen (De algehele conditie: Kracht, Snelheid, Uithoudingsvermogen in samenhang met Coördinatie en Lenigheid) in een stroomschema vorm te geven.
Binnen dit stroomschema kan ieder mens/iedere sporter op zijn niveau van dat moment instappen.
Na het maken van een analyse wat de sporter/klant nodig heeft om weer wedstrijdfit of fit voor de algemene dagelijkse gang van zaken te zijn (bv. beroep) kunnen de benodigde stappen in de Rehaboom afgelegd worden.
In de literatuur is heel veel te vinden over het verbeteren van de afzonderlijke eigenschappen. Toine is er in geslaagd deze methoden naast elkaar te zetten
en de onderlinge relaties (dwarsverbindingen) uitstekend (duidelijk, overzichtelijk en werkbaar) in kaart te brengen.
De Rehaboom geeft op deze manier een goede verantwoorde opbouwende structuur. Dit wordt in de cursus verder met diverse protocollen ondersteund.
Toine is er verder in geslaagd om de ,voor sommigen moeilijke, trainingsleertheoriën op een praktische duidelijke manier in de cursus aan te bieden.
Hij kan hierbij putten uit een schat aan praktijkervaring.
Tegenwoordig horen we in de trainingsleer heel vaak roepen dat alles middels wetenschappelijk onderzoek bewezen moet zijn.
Bij Toine is het juist interessant dat hij zijn kennis omtrent trainingsleer combineert met zijn jarenlange praktijkervaring.
Hij gebruikt methoden die zich juist in de praktijk hebben bewezen.
Eigenlijk zou elke zichzelf respecterende sportclub een conditie- en hersteltrainer in dienst moeten hebben.

Martin Blankenstein
fitnessinstructeur/krachttrainer/docent Fitvak A en B en PT
Sportcentrum de Baalderslag, Hardenberg / en ROCA12 Sport en Bewegen, Ede.

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Bert Lüchies


In de na en bijscholing sportfysiotherapie en andere cursussen kwam de rehaboom vaak aan de orde, globaal ken ik de opbouw. De verticale en horizontale verbanden lijken logisch en zijn in theorie uit te leggen. Praktisch gezien had ik wel moeite om in termen van de rehaboom de vertaalslag te maken. Hoe kun je spelen met verbindingen en hoe pak je praktische zaken rondom uitvoeringen van trainingsmethodes aan. Wanneer stap je over van de ene op de andere methode, wat zijn de normen die je bij verschillende sporten hanteert en hoe organiseer je op een slimme manier een try out. Deze praktische kanten in het uitvoeren van de rehaboom leer je niet uit een boek, dat moet je doen. En dat is ook de kracht van deze cursus. De opzet waarin kracht, uithoudingsvermogen en snelheid in een eigen weekend worden besproken, geeft veel meer diepgang in de achtergrond van de verschillende grondmotorische eigenschappen. De afwisseling van theorie en praktijk zorgt ervoor dat het een dynamisch geheel wordt. Letterlijk en figuurlijk er wordt veel heen en weer gelopen tussen de verschillende locaties op het Papendal en in de rehaboom.

Aan de kracht schuilt ook een zwakte. Het is aan Toine te merken dat spelen met cijfers, termen en normen gesneden koek is, daardoor ligt het tempo hoog en moet Toine soms ook eens teruggefloten worden omdat sommige stappen soms wel erg snel genomen worden. Een goede voorbereiding en of achtergrond is zeker nodig.

De mogelijkheid eigen sporters mee te nemen geeft weer een andere aanvulling op de cursus Toine en de gastsporter voelen elkaar goed aan, al is er soms verwarring door het verschil in uitleg van definities en ook al trainen ze op een gehaal andere wijze, de sporters zijn naderhand toch onder indruk van wat ze hebben opgestoken. De cursus lijkt ook aan te sluiten bij de praktijk van het trainen.

Mooie voorbeelden voor mij vooral de sporters met een handicap, die Toine zelf als gastsporter meenam, onder andere rolstoelbasketballers, een zitvolleybalster en een hardloper. Door goede training kan er veel meer worden uitgegaan van de kansen dan van beperkingen.

Het leuke is dat Toine al met al kan putten uit een lange ervaring en ook dat deze kennis hem niet zo is komen aanwaaien, het gaat met vallen en opstaan. Je krijgt een inkijk in zijn leven en van anderen die hij hierin tegenkwam wat leidt tot veel anekdotes die ook na de cursus blijven hangen.

Wat ik nog wel mis is het maken van trainingsprogramma’s en testprotocollen als een soort huiswerkoefening. Hier zou nog wel meer vaardigheid in willen krijgen.

Verder is het een top cursus die op een enthousiaste en eigenwijze wordt gegeven door Toine

Voor iedere geïnteresseerde zeker een aanrader en ik hoop dat er rondom deze cursus zeker nog wel een aantal (thema)dagen georganiseerd gaan worden.

Bert Lüchies

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Reactie Rolf de Boer


Natuurlijk had ik nog accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister nodig, maar dat was nu eens niet de reden om de cursus Rehaboom®NVFS te gaan volgen. In dit geval heb ik mijn keuze vooral op de inhoud van de cursus gebaseerd.
Tijdens de na- en bijscholingscursus Allround Sportfysiotherapeut was de Rehaboom® al aan de orde geweest en het leek mij een goed idee om me hier wat verder in te verdiepen. De modulaire opzet van de cursus sprak me erg aan en het kwam geen moment bij me op om niet aan alle modulen deel te nemen.
Na afloop van de cursus kan ik stellen dat de cursus absoluut aan mijn verwachtingen heeft voldaan. De eerste module over Sportrevalidatie volgens de Rehaboom® zorgde ervoor dat je langzaam in de materie thuisraakte. De volgende drie over Kracht, Snelheid en Uithoudingsvermogen zorgden voor de nodige verdieping en tenslotte vielen in module vijf (Geprotocolleerde revalidatieprogramma’s schrijven) de puzzelstukjes op hun plaats.
Behalve de inhoud vond ik zelf de (inter)actieve opzet van de cursus bijzonder plezierig. Niet alleen een theoretisch verhaal aanhoren, maar er ook zelf mee aan de slag (‘hoe laat gaan we praktijken?’). Toine liet ons veel verschillende trainingsvormen op het gebied van Kracht, Snelheid en Uithoudingsvermogen uitvoeren en er was ruimte om zelf trainingsvormen te bedenken en uit te voeren. Verder was er elk weekend wel een topsporters aanwezig en dat had duidelijke meerwaarde voor de cursus. Toine liet zien dat de principes van de Rehaboom® niet alleen binnen de revalidatie toepasbaar zijn, maar ook binnen de (top)sport. Voor mij persoonlijk betekent dat een dubbelslag, omdat ik behalve sportfysiotherapeut ook docent Sport en Bewegen (CIOS nieuwe stijl) ben. Ik kan de principes van de Rehaboom® dus ook in mijn lessen (onder andere trainingsleer) gebruiken.
Helaas is de cursus inmiddels voorbij en het was erg leuk en leerzaam (dankzij Toine en Hans en uiteraard dankzij de prettige groep). Maar het ging natuurlijk niet alleen om het volgen van de cursus. Nu eerst maar eens proberen het geleerde in de praktijk te brengen.

Rolf de Boer

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Ron van Wezel


Hier mijn evaluatie over de 5 weekenden specialisatie REHAboom.

De 5 weekenden specialisatie REHA boom zijn voor mij erg leerzaam geweest en voor een redelijk groot deel ook toepasbaar in mijn dagelijkse werk bij de revalidatie van sporters. De opbouw van de cursus zat goed in elkaar. Het eerste weekend voor het opfrissen van de stof en daarna 3 specifieke weekenden die diep in gingen op kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. In het laatste weekend werd alles weer samengevoegd om zo een revalidatie/trainingsopbouw te maken voor een sporter.

Ik ben nu denk ik in staat om een dag en een weekprogramma te verzorgen voor een al dan niet geblesseerde sporter. Ik was voor het begin van deze cursus niet in staat om dit te doen. Vooral het aantal kg, herhalingen, pauzes en series weet ik nu goed in te schatten. Ook ben ik nu beter in staat om goed te kijken naar een bepaalde sport en eruit te halen wat voor de betreffende sporter de belangrijkste aspecten zijn om te trainen. Ik train bijvb iemand met een vkb reconstructie niet meer allemaal op dezelfde manier. een mountainbiker die ik nu heb laat ik de VIAD test doen en daar vanuit stel ik een trainingsprogramma op, terwijl ik eerst iedere sporter hetzelfde programma voor legde. Het is dus nu veel makkelijker om specifiek met iemand te trainen.

Tot slot wil ik de goede en de minder goede dingen van de cursus opsommen:

 • goede afwisseling praktijk en theorie
 • goede begeleiding, uitleg en plezierige sfeer tijdens de cursus
 • cursist goed in staat om programma´s op te stellen voor alle soorten van sport (is denk ik ook het doel van de gehele cursus!)

Minder goede punten/verbeterpunten

 • Ik had graag in weekend 1 willen horen en zien waar we naar toe zouden werken. Het weekprogramma, VP1 en 2. Zodat de leerstof eerder op zijn plaats valt.
 • Na de weekenden ben ik wel in staat om krachttrainingsprogramma´s op te stellen, maar mijn ervaring hier in is zo summier dat ik nog niet in staat ben om alle veel voorkomende krachtoefeningen te doen met mijn patienten. Ik grijp al snel weer naar de squat en lunges.
 •  Duidelijker aangeven dat beginniveau van de cursus vrij hoog is, vooral termen als intensieve, extensieve interval, herhalingsmethode enz waren mij niet bekend en deze zijn ook niet behandeld tijdens de cursus sportrevalidatie

Afsluitend kan ik zeggen dat de cursus aan mijn verwachtingen heeft voldaan en dat ik hoop dat jullie ook de opleiding sportfysiotherapie gaan verzorgen

Groet Ron van Wezel

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Dick Bouwman


Bij deze mijn reactie op de cursus rehaboom.

Ik heb in het verleden al een keer de cursus voor voetballers gevolgd en had dus al enige voorkennis.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van een specifiek programma voor getalenteerde tennisjeugd bij ons in de regio(Gouda). Mijn aanname was destijds dat er door tennissers veel te weinig op voetenwerk en ook conditioneel wordt getraind. Vooral veel ballen slaan is het idee. Ik heb een programma gemaakt waarbij ik de rehaboom als leidraad ben gaan gebruiken. Naast het conditionele werk is er ook veel aandacht veel bewegingsscholing. Loop, sprong en werp ABC passen perfect in deze visie.

Door de cursus heb ik voor mijzelf veel bevestiging gekregen in de manier waarop ik e.e.a. heb opgezet. Wat ik meegekregen heb is dat het belangrijk is alles vast te leggen: trainingen, trainingsvormen, trainingstijden enz.
Hoewel ik daar al een beetje mee begonnen was, is deze cursus een motivatie om dit nog beter te gaan doen. Op deze manier kan ik alles beter structureren en zal dit de kwaliteit van de trainingen ten goede komen.

Mijn manier van trainen begint ook langzaam meer bekendheid te krijgen. Afgelopen seizoen ben ik door regio tennis Gouda gevraagd om de conditie training te verzorgen. Dit is een groep van 90 kinderen. Voor het komende
seizoen ga ik trainingen verzorgen voor verschillende tennisscholen. Daarnaast ben ik gevraagd mijn opgedane kennis te gebruiken voor de schaatsclub Gouda. Deze vereniging heeft al verschillende talenten voortgebracht. Andrea Nuijt en op dit moment Pauline van Deutkom, zijn hier de bekendste voorbeelden van. Voor de schaatsclub ga ik een aantal
clinics verzorgen op het gebied van loopscholing en krachttraining.Verder zal ik mij inhoudelijk bezig gaan houden met de trainingsschema's voor de droogtraining.

Voor onze praktijk, Fysiovisiq ga we meer gebruik maken van de rehaboom in de revalidatiesfeer. Verder willen we ons meer gaan profileren als centrum waar sporters op een hoog nivo kunnen revalideren. De rehaboom is een
belangrijk instrument in dit streven. De cursus heeft mijn enthousiasme voor de aktieve begeleiding van zowel
patiënten als ook sporters verder ontwikkeld en heeft gezorgd voor een goede kwaliteitsimpuls voor mijn professionele handelen.

Wat de cursus inhoudelijk betreft heb ik een aantal dingen gemist. Ik zou nog meer aandacht schenken aan het zelf leren schrijven van trainingsschema's. Mogelijk meer thuiswerkopdrachten die ingeleverd moeten worden en van commentaar kunnen worden voorzien. Verder mis ik een vaardigheidstraining op het gebied van halterstang technieken. Van mij mag
er een terugkomdag komen met speciale aandacht hiervoor.

Ik hoop dat duidelijk is dat ik zeer enthousiast ben over de cursus. Dit heeft zeker te maken met de enthousiastmerende manier van lesgeven door Toine. (mag soms wel iets minder aan het woord zijn) en de goede organisatie van de cursus.

Ik hoop dat er nog een keer een vervolg komt.

Succes met de volgende cursus.

Met vriendelijke groet Dick Bouwman
FysioVisq te Gouda

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Olaf Schulte


Bijna 3 jaar geleden heb ik PRT A en B met veel enthousiasme bij Bert van Wingerden doorlopen en afgesloten. Gedurende deze periode startte ik als herstel- en conditietrainer bij DVO (3e klasser voetbal in Sittard). Hier werd ik door een collega gevraagd deel te nemen aan een clinique van het IAPF, waar Toine de cursus zou verzorgen met als thema: conditietraining bij (Prof)voetbal.
Tijdens deze cursus heb ik Toine leren kennen als een zeer enthousiaste docent met veel liefde en passie voor z’n vak. Geprikkeld door zijn visie en manier van lesgeven heb ik vervolgens via het NPI de cursus geprotocolleerd revalideren bij voetbalblessures gevolgd. Ook dit was een rijke ervaring, helaas was het gemiddeld kennisniveau van de groep matig waardoor Toine vaak genoodzaakt was terug te grijpen naar de grondbeginselen van de trainingsleer. Tijdens de lunch informeerde Toine me over de start van deze cursus (Specialisatie Rehaboom) waarbij een vooropleiding in de sportfysiotherapie gewenst was. Zonder aarzelen hebben ik en m’n vriendin ons opgegeven voor de cursus.

Na 5 weekenden (10 cursusdagen) kijk ik met veel plezier en voldoening terug naar deze cursus. Dit was de ideale aansluiting op voorgaande cursussen! De winst zat voor mij m.n. In de vertaling naar de praktijk… Theoretisch heb ik natuurlijk ook nog heel wat opgestoken, maar vooral het spelen met de theorie in de praktijk was voor mij de grote winst.
De verhouding theorie/praktijk was goed op elkaar afgestemd en de vele praktische intermezzo’s waren steeds om te smullen (Blijft natuurlijk leuk, om ook zelf de grenzen tijdens de praktijk op te zoeken). En natuurlijk gaven de aanwezigheid van de diverse sporters de cursus nog eens extra glans.

Beste Toine, beste Hans… bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor deze leuke, leerzame en zeer zeker ook gezellige 10 dagen. Ik hoop dat ik jullie nog vaak mag tegenkomen (ook al zei Toine, dat qua cursussen dit de top is).
Toine’s enthousiasme en passie voor z’n vak en de goede organisatie en feedback van Hans in combinatie met een sfeervolle en gemotiveerde cursusgroep maakten deze cursus tot een TOP CURSUS!!!!

Groet,

Olaf Schulte

Specialisatie Rehaboom®NVFS door Joop Cobussen


Modulaire opleiding Specialisatie Rehaboom

Onlang werd de cursus Rehaboom 2007/2008 onder leiding van Toine van de Goolberg afgesloten. Omdat ik in mijn werkomgeving bij diverse sportclubs hersteltrainingen verzorg ontstond bij mij de behoefte dat op gestructureerde- en geprotocolleerde wijze te doen.

Over het algemeen heb ik te maken met de breedtesport en zal ik niet zo met topsport bezig zijn, zoals dat bij Toine het geval is. Toch denk ik dat ik na het volgen van deze zeer uitgebreide cursus ook de topsporter goed kan begeleiden.
Overigens is de inspanning die van de COPD- patiënt of de chronisch vermoeide patiënt wordt gevraagd ook topsport voor die persoon. En daarmee kom ik op wat voor mij de grote winst is geweest van deze cursus Rehaboom. e kunt namelijk op een erg veilige manier, via try outs binnen de Rehaboom, via analyse van de actuele toestand van de sporter (of patiënt) het maximale uit deze personen halen, ongeacht het niveau.
Het blijkt dan vaak dat de sporter/patiënt veel meer kan dan ze vooraf voor mogelijk hadden gehouden of dat voor mogelijk werd geacht door anderen.
Verder ben ik inmiddels overtuigd van het feit dat de oefenstof binnen de Rehaboom allesbehalve saai hoeft te zijn.
Voor zowel de trainer als de sporter/patiënt zijn er oneindig veel mogelijkheden er ook een leuke training van te maken, zonder tekort te doen aan de doelstellingen van de training.
De uitgebreide syllabus staat vol met voorbeelden uit de praktijk, belicht vanuit diverse sporten.
Geen kant-en-klare trainingsprogramma’s, maar het gebruik van het “boerenverstand “ werd telkens aangemoedigd.

De gemoduleerde opzet van de cursus was helder, alhoewel bij mij in het laatste weekend het geheel pas goed bij elkaar kwam . Mogelijk dat de tijd voor verdieping in de stof tussen de diverse modules wat aan de korte kant was.

Duidelijk is dat je met de nieuwe stof vooral praktisch aan de slag moet gaan.

Een ervaringsuitwisselings-weekend lijkt mij in de toekomst erg nuttig.

Toine en ook Hans, bedankt voor jullie enthousiaste inbreng.

We komen elkaar nog wel tegen.

Vriendelijke groet

Joop Cobussen

Geprotocolleerd revalideren volgens de Rehaboom® binnen het amateur- en profvoetbal door Hans Wiltenburg


Beste Collega´s,

Op 5 en 19 april j.l. hebben een 30-tal fysiotherapeuten de cursus Geprotocolleerd Revalideren volgens de Rehaboom gevolgd.
De cursus vond plaats op het K.N.V.B. Sportcentrum te Zeist en werd gegeven door Toine van de Goolberg, voormalig herstel- en conditietrainer van Feijenoord. De cursus was door het K.N.G.F. geaccrediteerd met 16 punten.
Aan de hand van een syllabus heeft Toine de voor voetbal belangrijke aspecten uit de Rehaboom op eigen enthousiaste wijze toegelicht, waarbij hij een goede
“sparringpartner” had in de vorm van de aanwezige collega’s fysiotherapeuten.Het programma bestond naast een theoriedeel ook uit een praktijkdeel, waarbij
Toine een aantal van zijn trainingsmethoden heeft laten zien en voelen…
Ook hier was er steeds voldoende ruimte voor discussie over aanpak, methoden etc.
Praktisch gezien lijkt de Rehaboom een prima middel om in de praktijk voetballers geprotocolleerd conditioneel te trainen, waarbij veelal met fitte of bijna herstelde spelers wordt gewerkt. Binnen de revalidatie wordt vooral geappelleerd aan het vakmanschap en de creativiteit van de fysiotherapeuten / revalidatietrainers, om de vertaalslag te maken van de Rehaboom naar de herstellende speler.

Zoals Toine van de Goolberg zijn kennis en kunde beschikbaar heeft gesteld voor een breder publiek, is er naar de toekomst een taak voor ons gespecialiseerde
fysiotherapeuten weggelegd, om onze kennis en kunde ook voor een bredere groep
beschikbaar te maken.

Samenvattend een zeer geslaagde cursus. Er zal bekeken worden of er in de toekomst vaker van dit soort korte gespecialiseerde cursussen kunnen worden aangeboden.

Hans Wiltenburg van de VFBV

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Vic Jacobs


Even terug komen op de cursus.

Ik kreeg een compliment van een oudere dame, die als hartpatiënt in het zwembad, groepsgewijs, van mij zwemtherapie krijgt, aangaande haar zeurende lumbago. Ze was na enkele weken van haar zeurende pijn verlost. Toen ik via hartstichting, waar ik als vrijwilliger werk, de groep kreeg ben ik in het zwembad begonnen met het begin van de revalidatie Rehaboom. Het enige wat ik met de groep heb gedaan is het accent leggen op coördinatie/stabilisatie en de imitatie op de loopscholing. Het grote voordeel bij het werken in water is dat het onderwerp kracht ongewild erbij komt. Zonder extra gewicht/en is het, verplaatsen van de waterkolom door beweging van de onderste extremiteit, reeds voldoende gebleken. Als UHV ben ik alleen maar aëroob bezig en zo werk ik de boom zowel verticaal als horizontaal af. Totdat de groep zich 100% voelt in het ADL.Nu twee maanden verder zie ik duidelijk vooruitgang qua beweging en interactie die ik van hen ontvang.

Helaas was de laatste avond tekort om met je te bomen want iedereen stond in de rij om iets te willen zeggen. Ik vermoed dat ik nummertje 1...... zoveel was. Dat is de reden waarom ik even van dit prachtig medium gebruik maak om mijn zegje alsnog eruit te gillen.

Ik vond de cursus in één woord CHAPEAU ik heb het als enorm leerzaam ervaren en een groot surplus op de kennis die ik reeds had van atletiek. De cursus zal ik ook een ieder aanraden die de sport een warm hart toe draagt. De lessen waren verfissend en duidelijk gerelateerd naar de praktijk. Tussendoor leuke anekdotes, waardoor de zwaarte van de stof, voor velen, even werd ontlast. Nogmaals ik heb het ervaren als één van de mooiste sportcursus. Ik hoop dat we elkaar nogeens ontmoeten en dan zal ik, graag, een discussie proberen te ontlokken over onze passie Sport.

Ik wens je heel veel succes maar bovenal wijsheid met al het geen wat je doet,

Groetjes, Vic

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Peter Leering


Mijn persoonlijke evaluatie cursus Algemene conditie en herstel trainer.

 •  De cursus wordt rondom en het thema: “Algemene conditie en herstel trainingen” goed en gestructureerd aangeboden. Dit geld voor zowel topsport als de breedte sport en voor de gewone man.
 • Door het centraal stellen van de REHA boom wordt de toch complexe materie duidelijk en overzichtelijk.
 • Er wordt ook een steeds vergelijkende transfer gelegd naar de training van de gezonde sporter, zowel breedte sport als topsport.
 • De verdeling van de cursus tijd in 50% theorie en 50% praktijk geeft een goede en afwisselende cursus.
 • Voor mij was, na 35 jaar trainerschap op diverse niveau’s en bij diverse sporten, de behandelde oefenstof toch een goede uitbreiding van mijn kennis en kunde.
 • Het bij de cursus uitgereikte studie boek en cursusmap zijn voldoende duidelijk en vullen elkaar goed aan.
 • De kennis en kunde van de docent getuigen van een goed inzicht en veel ervaring op dit gebied.
 • Met het volgen van deze cursus kan ik met ruim voldoende kennis en kunde als herstel aan de gang.

mvg Peter Leering

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Drs. Henk Bruinse, sportpsycholoog


Ervaring Allround Conditie- en Hersteltrainer

Inhoudelijk zit de cursus goed in elkaar.
Tijdens de eerste bijeenkomst krijgen de deelnemers het boek de Rehaboom en een syllabus met alle dia's overhandigd.
De Rehaboom is een ervaringsgericht boek dat aan de keukentafel door Toine van de Goolberg is geschreven.
Eerst de kennis uit de praktijk en later is door een ander de wetenschappelijke literatuur aan het boek toegevoegd.
Deze interactie tussen praktijk en wetenschap kleurt het boek op een positieve manier.
Zelfstudie tussen de cursusavonden is noodzakelijk om een maximaal rendement te krijgen.
De koffie en thee staan voor aanvang van de twaalf avonden klaar.

De cursusavonden verlopen iedere keer volgens eenzelfde structuur.
De theorie aan het begin van de avond en de praktijk na de pauze.
Toine bespreekt de theorie uitgebreid aan de hand van de belangrijkste dia's.
In het praktijkgedeelte komt een specifiek stukje van de Rehaboom met steeds verschillende hulpmiddelen aan de orde.

Toine staat boven de stof en heeft plezier in het overdragen van zijn kennis.
Op een openhartige manier vertelt hij objectief over zijn ervaringen.
Ondanks zijn kennis staat hij open voor nieuwe inzichten.

De drive van een ex-topsporter is bij het praktijkgedeelte merkbaar.
Toine betrekt iedereen, motiveert en daagt uit.

Het tempo is alle cursusavonden hoog.
Een uitbreiding van het aantal avonden is een oplossing, die de cursus wel duurder maakt.
Het zo veel mogelijk spreiden van de cursusavonden met een vast interval heeft de voorkeur.
Een masterclass mag eigenlijk niet ontbreken.
Een kans om training van lichaam en geest een (sport)impuls te geven.

De opkomst was elke cursusavond hoog.
Door de deelnemers werden grote afstanden afgelegd.
Het geringe aantal niet gevolgde avonden werd in de meeste gevallen ingehaald bij een volgende cursus.

De interactie tussen theorie en praktijk zorgt voor een boeiende en leerzame ervaring.
Via de Rehaboom leer je anders kijken naar (top)sport.

Voor een geringe investering krijg je veel waar voor je geld; een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Een aanrader voor masseurs, verzorgers, trainers, fysiotherapeuten en (sport)psychologen.

Drs. Henk Bruinse, sportpsycholoog

Allround Conditie- en Hersteltrainer door Erik Nieuwenhuis


Nogmaals dank voor je inzet en toffe cursus.
Ik heb veel praktische kennis opgedaan met een gedegen theorie.
Wekelijks werk ik hieraan in de praktijk, spelers vinden het geweldig.....ik leer dus iedere dag.
Momenteel ben ik werkzaam als hoofdopleiding bij voetbalclub vv oldeveste steenwijk, techniek/loopcoordinatie trainer bij een 1e elftal (andere club), geef ik clinic's techniektraining in binnen en buitenland en ondersteun verenigingen op dit gebied.
Scout bij BVO Fc Zwolle en techniektrainer bij de RVT van FC Zwolle
Dit is na mijn werk mijn groete passie.
Wat ik leuk vindt is om kids/spelers beter te maken, dmv training en begeleiding.

De cursus van Toine was een eyeopener.. geweldig. wat heeft die man een passie voor zijn vak.
Toekomst; de mensen worden ouder en bewegen is dan essentieel, maybe ligt daar in combi met mijn huidige bezigheden wel mijn werkterrein?
Maybe is er binnen de jeugdopleiding van Feijenoord nog een stage of werkzaamheden mogelijk?

Toine nogmaals dank en we zien elkaar op 3 en 4 juni fysieketrainer voetbal.

Sportgroet,
Erik Nieuwenhuis

twitter 

facebook

linkedin  

wikipedia